Tolv spente deltakere var klare før konkurransen startet. Noen hadde trent litt i forkant, mens andre tok det mer som det kom. Uansett er det å legge på kjetting en del av hverdagen for en yrkessjåfør om vinteren og ikke en ukjent operasjon for noen av dem. 

Deltakerne kom videre etter kvalifiseringsrunder med over 1000 andre, og har allerede utmerket seg som de beste i sin klasse.

Hele arrangementet ble ledet av årets kjettingkommentator, Olli Wermskog, kjent fra programmet «Kongen befaler». Klokken 12:00 ble Kjetting-ilden tent, og det samlet seg folk, både barn og voksne, i tillegg til nysgjerrige turister som lurte på hva som foregikk. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

TØFF KONKURRANSE: Her kjempes det om å bli best i kjettingpålegging. Foto: Elisabeth Nodland TØFF KONKURRANSE: Her kjempes det om å bli best i kjettingpålegging. Foto: Elisabeth Nodland

Topp tre proffklassen 

Det ble arrangert kvalifiseringsrunder for både semifinale, bronsefinale og finale.  

I proffklassen var det Stian Flesjå, fra Finnøy, som etter tøffe runder og blødende fingertupper, gikk av med seieren. Klokken stoppet på 2,57 minutter og i finalerunden skal det legges kjetting på to hjul.  Like etter fulgte Bjørn Eddi Leine (Jørstadmoen), og på tredjeplass kom Solveig Bakke (Fåvang). 

– Dette hadde jeg ikke trodd før jeg startet, men det var godt å dra i land seieren, sier en fornøyd Stian, som nå kan smykke seg med norgesmestertittel i Kjetting-NM.  

Artikkelen fortsetter under bildet.

VINNERE AV PROFFKLASSEN: Fra venstre: Bjørn Eddi Leine (sølv), Stian Flesjå (gull) og Solveig Bakke (bronse). Foto: Elisabeth Nodland VINNERE AV PROFFKLASSEN: Fra venstre: Bjørn Eddi Leine (sølv), Stian Flesjå (gull) og Solveig Bakke (bronse). Foto: Elisabeth Nodland

Topp tre i lærlingklassen 

I lærlingklassen var det en person som pekte seg spesielt godt ut. Det var Mats Tesdal, som raskt tok ledelsen og gjorde rent bord og gikk til topps med en tid på 2,18 minutter. 

På andreplass kom Eirik T. Paulsen (Odda), og Trygve I. Bergsbakken (Gjøvik) kom på en god tredjeplass. 

– Det smakte med seier, kommenterte Mats etter at seieren var hans. 

VINNERE AV LÆRLINGKLASSEN: Fra Venstre: Mats Tesdal (gull), Eirik T. Paulsen (sølv) og Trygve I. Bergsbakken (bronse). Foto: Elisabeth Nodland VINNERE AV LÆRLINGKLASSEN: Fra Venstre: Mats Tesdal (gull), Eirik T. Paulsen (sølv) og Trygve I. Bergsbakken (bronse). Foto: Elisabeth Nodland