Det var i mai at et modulvogntog ble oppdaget i full fart på fylkesvei 33 mellom Gjøvik og Minnesund. Fv. 33 er smal, svingete og skrøpelig, og er på ingen måte godkjent for transporter på over 25 meters lengde. 19,5 meter er maksimal tillatt lengde på denne fylkesveien.

LES OGSÅ: POLITIET KUNNE IKKE REGLENE - FIKK KJØRE VIDERE

Slo alarm tre ganger
John S. Enerberg i Toten Dekk varslet politiet to ganger og NLFs regionsjef i Oppland og Hedmark Guttorm Tysnes én gang, før politiet reagerte. Da politiet endelig rykket ut og fikk stoppet den lange doningen på Minnesund, slapp de sjåføren videre uten noen form for reaksjon. Hvorfor? De kunne ikke regelverket.

Klage ble hørt
Tysnes var ikke videre imponert over politiets kunnskaper, ei heller at de ikke klarte å slå opp på nettsidene til Statens vegvesen for å finne den lett tilgjengelige oversikten over veier der det er tillatt å kjøre modulvogntog.

Han syntes at tjenesteforsømmelsen var så grov at han sendte en klage på politiet opptreden. Nå er han hørt, og setter pris på at politiet tar lærdom av episoden.

Intern opplæring
I et brev fra politimester Bjørn Vanvik i Romerike politidistrikt til NLFs regionsjef får han et svar som er oppmuntrende.
I ettertid innser politimesteren at de ikke skulle ha latt sjåføren av modulvogntoget kjøre videre. Han beklager politiets håndtering og lover at denne episoden nå blir «pensum» i politiets interne opplæring.

Dette er svarbrevet fra politiet: