I løpet av første kvartal 2014 vil NLF lansere et splitter nytt nettsted, med flere funksjoner enn dagens.
– I dag har NLF sine digitale løsninger fordelt på forskjellige plattformer. Nå ønsker vi å samle mest mulig på ett sted, som generelle nyheter, medlemsregister og regionenes sider, slik at både ansatte og medlemmer i forbundet har samlet og oppdatert informasjon lett tilgjengelig, forklarer markedsdirektør Kjell Olafsrud. Det er Olafsrud som leder det tekniske arbeidet med ny plattform.
En viktig del av de nye sidene vil bli en oppdatert og integrert versjon av Kvalitet og miljø på vei (KMV), NLFs eget kvalitetssystem for transportbedrifter.
– Den nye versjonen skal bli mer brukervennlig og bedre tilpasset dagens situasjon, sier Inge Børli, som er ansvarlig for KMV-systemet.
Sammen med Olafsrud, og representanter fra to bedrifter som bruker dagens KMV-system, har Inge Børli fått presentert arbeidet som er gjort så langt.
Både KMV-systemet og NLFs HMS-system for enbilseiere eller bedrifter med to til tre ansatte, vil inneholde muligheten for hver enkelt bedrift til å profilere seg selv som NLF-transportør. Alle som i dag har KMV vil automatisk bli overført til den nye versjonen.
– Her vil det bli mulig å ha en egen, åpen nettside, et slags elektronisk visittkort, på lastebil.no. Det skal være brukervennlig slik at bedriftseier kan redigere det selv. Samtidig vil siden integreres med medlemsregisteret slik at det aller viktigste – nemlig bedriftens kontaktinformasjon – oppdateres automatisk, sier Kjell Olafsrud.
Et annet stort prosjekt som skal bli en del av nye lastebil.no, er en faktabank – en solid samling med viktige tall og fakta vedrørende godstransport på vei.