Nederland innførte en ny lov om veigodstransport fra 1. juli 2013. Loven er veldig viktig og aktuell siden den skjerper kontrollen med kabotasjekjøring. I praksis sier den nye loven at utenlandske sjåfører som bryter kabotasjereglementet, vil bli straffet med bøter. Det har man ikke tidligere hatt anledning til å gjøre. Samme dag som loven tredte i kraft, var politiet ute og kontrollerte. Det resulterte i bøter på opptil 4500 EUR.

Ifølge NLAs mann i Brussel, Søren H. Larsen, foregår det flere undersøkelser, igangsatt av regjeringen, rundt kabotasjekjøring og markedet. Det er imidlertid fortsatt litt uklart hva den hollandske regjeringen definerer som én tur, noe som er rimelig viktig å få avklart.

– Det er gledelig å se at den hollandske regjeringen fastsetter et lovverk, iverksetter tiltak, og faktisk kontrollerer at det blir iverksatt. Denne veigodstransportloven viser klart at den nederlandske regjeringen forstår alvoret med problematikken rundt kabotasjekjøring. Det er gledelig å se at de nå faktisk gjør noe med det. Vi ser frem til at andre land følger Nederlands regjering på dette området. Her hjemme ser vi tendenser til mer kontroll og oppfølging, men det er fremdeles langt igjen før vi kan si oss fornøyd, sier adm. direktør i NLF, Geir A. Mo.