I går kveld gjennomførte Statens vegvesen, politiet og Tollvesenet storkontroll på grensa ved Svinesund. I følge NRK avdekket kontrollen flere livsfarlige vogntog, som blir beskrevet som drapsmaskiner.

Ett eksempel var et polsk vogntog med flere dekk som var helt nedslitt og en henger som var rusten nesten tvers igjennom. I tillegg hadde hengeren bremser som på en vanlig tråsykkel. Føreren av dette vogntoget vurderte å kjøre gjennom Oslofjordtunnelen... I følge NRK har sjåføren forklart at han hadde fått beskjed av sin sjef om at en annen sjåfør ville overta, dersom han ikke kjørte dette vogntoget.

Ett annet eksempel fra kontrollen var et vogntog der alt utstyret var i orden, men hvor føreren ikke hadde brukt det til å sikre lasten ordentlig...

Fagsjef Ronny Lindesteg i Statens vegvesen sier til NRK at det er viktig med grundige kontroller for å få klarhet i den tekniske tilstanden til vogntogene som vil kjøre inn i landet. Det kjører 2000 vogntog i døgnet over grensa ved Svinesund, og kun et fåtall blir kontrollert. Det alvorlige resultatet som storkontroller som dette gir, bør være et glassklart bevis for myndighetene om at trafikksikkerhet på norske veier må prioriteres ved at kontrollene intensiveres ytterligere. Særlig nå som vinteren nærmer seg!