Aftenposten hadde onsdag 24. august et stort oppslag om at regjeringens lovnader om satsing på gods på bane nå står for fall. NSB sitt datterselskap CargoNet har nemlig varslet nedleggelse av flere ulønnsomme godsterminaler og –strekninger pga. kundeflukt. Dette skyldes mange og store forsinkelser på jernbanen samt flere stenginger vinterstid. Dermed kan ikke kundenes høye krav til punktlighet innfris.
I avisens oppfølgingssak torsdag 25. august er NLF og Norges Naturvernforbund intervjuet. Administrerende direktør Olav Slaatsveen understreker at det er kunden som bestemmer. Han er sitert slik i Aftenposten:
"– Ambisjonen om å overføre gods fra vei til jernbane er i praksis feilslått. Får ikke butikkene varer, blir situasjonen uholdbar. I vårt langstrakte land er det bare lastebilen som kan bringe fra dør til dør og som klarer å opprettholde punktligheten, sier Olav Slaatsveen.”
NLF mener det er helt klart at kundene nå foretrekker veitransport siden jernbanen ikke klarer å oppfylle deres viktigste krav; punktlighet. Saken om CargoNets trusler om nedleggelser og dermed flytting av gods fra bane til vei, er referert i mange medier og vil nok bli en sak i valgkampen i mange berørte kommuner.