Minister åpner messen
Når samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa erklærer Transport 2011 for åpnet torsdag 8. september klokken 09.00 vil mer enn 250 utstillere stå klar til å vise transport-Norge hva de har å tilby. Ikke bare varebiler, lastebiler og busser, men også alt det utstyret transportnæringen trenger for å gjøre bilene enda mer effektive. Alt fra tilhengere og kraner til dataprogrammer. Mer enn 34.000 kvadratmeter skal utstillerne boltre seg på.

Flere norgeslanseringer
Mange av utstillerne har med seg gjenstander som aldri før har vært vist frem i Norge. Noen har vi omtalt allerede her på nettstedet. Men det er flere: Splitter nye Mercedes-Benz Actros blir et midtpunkt. Det samme blir bybussen VDL Citea. Og flere varebiler får også sine premierer, blant annet Nissan NV 400 og Ford Transit Connect Electric. Og kanskje kommer det en eller to varebiler til. Det kommer også nyheter på påbygg- og tilhengerfronten. Nor-Sleps Megadrive er en av dem.

Gratis ”drop in” seminarer
Foruten en paneldebatt i forbindelse med åpningen av messen vil det avholdes en rekke gratis ”drop in” seminarer hver av de tre dagene messen varer, hvor en rekke emner blir tatt opp. Etterutdanning, kjøretøykontroll, kosthold og velteulykker er noen av emnene. Stikk innom, som det heter på norsk. Her er det mye faglig oppdatering å ta med seg!

Rekruttering
En annen viktig del av messen er utdanningstorget, der transportnæringen og bilbransjen viser hvilke muligheter de har å tilby ungdom med tanke på en fremtidig karriere.

Aktiviteter
Det vil også bli avholdt en rekke aktiviteter på Transport 2011. NM i presisjonskjøring og aktiviteter i regi av Forsvaret er bare noen av dem.

Familiedag
Ta med familien på messe lørdag 10. september. Her er det mye stort å se på, i tillegg vil det være flere barneaktiviteter.