Det var mandag 23. juli at lastebil med en sjåfør fra Latvia hadde brast inn i en bobil mellom Vaksdal og Bergen. Sjåføren av bobilen så at lastebilen var over i hans kjørebane men hadde ikke anledning til å komme unna. Politiet fortalte ham at lastebilen hadde vært over 1, 20 meter over i hans kjørebane. Den latviske sjåføren kjørte videre, men en snarrådig person i bilen bak så hele opptrinnet. Han fulgte derfor etter sjåføren og ringte samtidig politiet.

Det viste seg at latvieren hadde over 1,5 i promille, og han hadde flere nesten-ulykker før han ble stoppet av politiet. Nå har Nord-Hordaland tingrett idømt mannen 30 dagers fengsel, 3000,- i bot og 3 års kjøreforbud i Norge.

– Dette er en forferdelig episode, og vi er først og fremst glad for at det gikk bra med de i bobilen, sier Geir A. Mo. Adm. direktør i NLF. – Samtidig er det provoserende å høre om slik atferd på norske veier av sjåfører som har ansvaret for tunge kjøretøy. Vi stiller også spørsmålstegn ved den lave boten. Det skal være likhet for loven. Nordmenn straffes for kjøring i ruspåvirket tilstand med over 0,5 i promille med en og en halv brutto månedslønn, og sjelden under 10 000,-. Da er det uforståelig at en latvier skal slippe unna med 3000,- i bot. Det har null preventiv effekt, avslutter Mo.