Det kommer som en følge av at bevilgningene til kontrollaktivitet over Statsbudsjettet er økt.

40 millioner
Lastebil.no har tidligere fortalt at dette ikke betyr at samferdselsbudsjettet er økt, men at dette handler om intern rokkering på budsjettet.

Tidligere er det også kjent at det kommer åtte nye kontrollørstillinger i Nord-Norge. I alt gir de 40 millionene rom for cirka 30 nye stillinger. Hvor de øvrige ti stillingene kommer er ikke kjent ennå.

Hele døgnet på Svinesund

Ifølge leder Geir Mjøsund som er leder for Utekontrollseksjonen i Statens Vegvesen, Region øst, betyr dette at kontrollaktiviteten på Svinesund vil øke.

– Når de nye kontrollørene er på plass, vil vi ha mannskaper der hver kveld og hver helg i tillegg til dagtid. Vi vil også ha delvis dekning på nettene, sier Geir Mjøsund,

Over denne grenseoverganger kommer inn det cirka 2.200 vogntog hvert døgn.

Grensekontroll og kabotasje
Økt grensekontroll er hovedprioritet, men oppbemanningen vil også føre til mer effektiv drift og økt kabotasjekontroll på kontrollstasjonene lenger inn i landet.

– I tillegg til Svinesund vil det bli flere kontrollører på Kongsvinger, Taraldrud, Varpet og Husum. Den endelige fordelingen er ikke helt avklart, men det som er sikkert er at kontrollinnsatsen i alle fem fylker i regionen vil bli større av denne oppbemanningen, sier Mjøsund.

Region øst består av Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.
De nye stillingene vil bli lyst ut om kort tid.