15 grenseoverganger, flyplasser og fergekaier blir rammet, varsler Tollvesenet i dag.

LES OGSÅ: POLITISK STREIK 28. JANUAR

Akademikerne dropper streik
Tollerforbundet er tilsluttet YS Stat og er en av de tre hovedsammenslutningene som bruker politisk streik mot regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven. 
Akademikerne sentralt har besluttet å ikke delta i markeringen.

To timers stopp
At tollere streiker i to timer fra klokka 14.00 til 16.00 onsdag 28. januar betyr at det blir ingen eller begrenset ekspedisjonsvirksomhet ved en rekke norske tollsteder. Streiken vil blant annet berøre trafikken ved Svinesund og Ørje.
Her må trafikantene regne med at det raskt kan danne seg køer, forteller Tollvesenet.

Rammer mange
Streiken vil ramme trafikken ved Åsnes, Østby, Oslo lufthavn Gardermoen, Oslo regiontollsted, Vauldalen, Junkerdal, Bjørnfjell og Helligskogen.

Tollstedene Vauldalen og Åsnes stenger rett etter streiken. Trafikantene må derfor benytte disse tollstedene før klokka 14.00 onsdag hvis de ikke ønsker å vente til neste dag.

Streiken berører ikke de finske og svenske grensetollstedene hvor oppgavene utføres av finske og svenske tolltjenestemenn.

LES OGSÅ: SVINEPEST I EØS-OMRÅDET

Konsekvenser for ferger
De internasjonale fergene som har ankomst eller avgangstid i de to timene streiken varer, vil ikke få ekspedert gods. Transportmidlet eller godset må derfor enten være på fergene eller må oppholde seg på brygga til streiken er over og de kan bli tollekspedert.

Fartøy som har avgangstider i streikeperioden må regne med forsinkelser da det ikke blir foretatt ekspederinger verken av transportmiddel eller gods. Dette får størst konsekvenser ved havnene i Kristiansand og Langesund, og i mindre grad for fergene i Larvik, Oslo og Sandefjord hvor det kan bli mindre forsinkelser i tollekspederingen.