– Regjeringen er opptatt av trafikksikkerhet og like konkurransevilkår i landtransportnæringen, og har allerede iverksatt en rekke tiltak i løpet av de fire siste årene. Nå følger vi opp med nye tiltak ved å foreslå at Statens vegvesen får mulighet til også å gebyrlegge kjøretøy som er for lange eller for brede på stedet, og ved å ansvarliggjøre flere aktører i transportkjeden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Nå er det ikke lenger bare sjåfør og bileier som står ansvarlig når det avdekkes tekniske overtredelser. Illustrasjonsfoto: Stein Inge Stølen Nå er det ikke lenger bare sjåfør og bileier som står ansvarlig når det avdekkes tekniske overtredelser. Illustrasjonsfoto: Stein Inge Stølen

Markerer et skille

Lovendringen som blant annet NLF har gitt sin høringsuttalelse på ble fremlagt for Stortinget i forrige uke. I praksis betyr det at både avsender og transportkjøper kan gebyrlegges for overtredelser.

- Dette markerer et viktig skille i hvordan vi ser på ansvarsbyrden. Det er viktig at den som bestiller frakten også sørger for at dette kan gjøres innenfor trygge rammer, både økonomisk, tidsmessig og sikkerhetsmessig. Nå håper vi at dette kan bidra til en holdningsendring ute blant transportkjøperne, forteller administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Les også: Vil ansvarliggjøre transportkjøperen