Lavere forbruk og høye ytelser. Slik beskriver Scania sin nye generasjon av V8ere. Motorene er laget for kunder som kjører med høyere totalvekt, høy gjennomsnittshastighet - eller begge deler.

De nye motorene omfatter tre effektnivåer på 520, 580 og 650 hestekrefter og plasserer seg dermed under V8eren med 730 hestekrefter som finnes i produksjon i dag. I en pressemelding skriver Scania at den nye V8-generasjonen representerer det fremste innen Scanias motorkompetanse.

De nye V8-motorene kjennetegnes ved tekniske løsninger som bidrar til redusert vekt og redusert forbruk.

- I skiftet mot smartere transport, er kjøretøykombinasjoner med høyere totalvekt en viktig faktor. Det er også årsaken til trenden vi ser med økende etterspørsel etter kraftigere lastebilmotorer, sier Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Sales & Marketing hos Scania.

Scanias V8-motor har alltid bidratt til effektiv transport med fokus på lavest mulig CO2-utslipp per tonnkilometer, takket være færre lastebiler som trengs for å utføre en gitt mengde transport. Helt siden Scania introduserte sin første V8 for nesten 50 år siden, har de vært en favoritt blant kunder med høye krav - og for mange er Scania synonymt med V8-motorer

Og med de nye motorene har entusiastene enda mer å glede seg over om vi skal tro Scania.