– Våre trafikkstasjoner er stengt på helligdagene i påsken i tillegg til at vi har redusert åpningstid på onsdag før skjærtorsdag. Flere trafikkstasjoner har også stengt en eller to dager i uka til vanlig. Sjekk derfor på vegvesen.no om trafikkstasjonen er oppe før du tar turen, sier Kjetil Wigdel, som er leder for Trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Region øst.

Oversikt over trafikkstasjonene og når de er åpne finner du på  vegvesen.no/trafikkstasjoner.

Utilgjengelige kjøretøysystemer

På grunn av omlegging til nytt motorvognregister vil det være nedetid på alle kjøretøysystemene 25.-28. april. 

– Noen av trafikkstasjonene våre vil ha helt stengt disse dagene, andre vil være oppe, men kun tilby førerkorttjenester. Det vil si at du for eksempel ikke kan kjøpe prøveskilt eller levere salgsmelding disse dagene, sier Wigdel.

De fleste kjøretøytjenestene på vegvesen.no (selvbetjeningsløsningene) vil heller ikke være tilgjengelige 25. - 28. april. 

Ikke lenger mulig å betale omregistrering på trafikkstasjonen

Etter omleggingen vil det være slutt på muligheten til å betale omregistreringsavgiften på trafikkstasjonene og du vil også måtte legitimere deg for å levere salgsmelding. På vegvesen.no finner du gode digitale løsninger slik at du kan utføre disse tjenestene raskt, enkelt og trygt selv istedenfor å møte opp hos Statens vegvesen.

Les også: Slik sparer du penger når du skal fornye sjåførkortet