2001

Digital fartsskriver kommer

Publisert 13.12.01

EU-Kommisjonen går inn for den digitale tachograf, eller fartsskriveren, selv om mange medlemsstater er imot.

Les mer

EUs arbeidstidsdirektiv behandlet

Publisert 13.12.01

EUs arbeidstidsdirektiv blir behandlet i disse dager. Når det gjelder dem man har kalt "mobile arbeidere" innen transporten, er status: Parlamentet har tillatt nattarbeid, maks 10 timer arbeidstid. Opprinnelig var det ønsket 8 timers arbeid.

Les mer

Svensk visepresident i Comité Liaison

Publisert 13.12.01

På årsmøtet i Comité de Liaison i den internasjonale veitransportunionen IRU, ble direktør for internasjonale saker i Svenska Åkeriførbundet, Bertil Dahlin, nylig valgt som visepresident. Comité de Liaison er IRUs spesialkomité for EU-spørsmål. Ny president ble Carlos Cazanave, generalsekretær i ANTRAM, det portugisiske lastebileierforbundet. Direktør i det belgiske forbundet, FEBETRA, Philippe Degraef, ble 2. visepresident.

Les mer

Statoil-avtale signert

Publisert 06.12.01 Les mer

Har du ikke justert garantisummen?

Publisert 30.11.01 Les mer

Norske lastebiler holder fortsatt på fjorårets andel .....såvidt!

Publisert 26.11.01

Statistisk sentralbyrås (SSBs) nye tall for Godstransport med lastebil over grensen, 3. kvartal 2001, viser at norske lastebiler hittil i år såvidt har greid å "holde unna for svenskene", når det gjelder å beholde sin andel av godsmengdene med lastebil over grensen. Dette betyr at den negative trenden i perioden 1997-2000, da vi tapte godsandeler særlig til svenskene, fortsatt ser ut til å være brutt - såvidt. Men det er grunn til å følge nøye med!

Les mer

Usikkerhet om AutoPASS

Publisert 26.11.01

Vi har tidligere omtalt det nye bompengesystemet, AutoPASS, som nå etterhvert innføres over store deler av landet i regi av Statens vegvesen. Men det er tydeligvis mange som ikke har fått med seg at det dessverre er langt igjen til den situasjonen som NLF har presset på for å få til i mange år: At man kan klare seg med bare en bompengeavtale.

Les mer

Aust-Agderpakken: Økt låneramme for å framskynde arbeidet på E18

Publisert 26.11.01 Les mer

Konstruktiv kritikk nytter!

Publisert 15.11.01

I begynnelsen av november startet bompengeinnkrevingen på E18 i Aust-Agder. Det ble åpnet to nye bomstasjoner, på Østerholtheia og ved Svennevig, med bomavgift begge veier. Bomanlegget inngår i det nye bompengesystemet AutoPASS. NLF fikk rett etter åpningen en henvendelse fra et medlem som klagde over mangelfull informasjon til publikum i det nye anlegget.

Les mer

Endring av Kjøretøyforskriftene: Skal komme feil lysbruk til livs

Publisert 15.11.01

Vegdirektoratet har ferdigbehandlet denne saken, og nå ligger den hos Samferdselsdepartementet. I Vegdirektoratets forslag vil all feil bruk av lys kunne bøte- eller gebyrlegges.

Les mer

Håndboka "Arbeidsvarsling" blir revidert

Publisert 15.11.01

Statens vegvesen er nå i gang med å revidere håndbok 51 "Arbeidsvarsling". Revisjonen av håndboka får virkning for mange, enten en planlegger, arbeider eller ferdes på veien.

Les mer

Dansk visepresident i IRU

Publisert 15.11.01

På et møte i den internasjonale veitransportunionen IRU den 8. november 2001, ble ordførende direktør Michael Svane fra DTL i Danmark, valgt som en av to visepresidenter i IRUs godstransportråd. De nordiske organisasjonene sto samlet bak Michael Svanes kandidatur.
Den andre visepresidenten er Valdis Trevis fra Latvia. Han er direktør og president i den latviske organisasjonen.
Presidenten i tyske BGL, Hermann Grewer, ble valgt til president i rådet.

Les mer