2001

Direktiv for sjåføropplæring

Publisert 21.09.01

Dette har blitt foreslått i EU og har vakt ulike reaksjoner. Det legges altså opp til en europeisk mal for opplæring av yrkessjåfører, med en oppfølging hvert 5. år. Foreløpig er det usikkert hvor direktivet lander. Men etter NLFs mening, kan det se ut som om det er utarbeidet med utgangspunkt i store bedrifter med mange ansatte og som har mulighet til å sende ansatte på kurs og eventuell annen oppfølging. Dette kan bli vanskelig for små bedrifter, med tilsvarende små marginaler for den daglige driften. I Norduck-møtet mente de fleste at det kan være greit med rammer. Men at det må være opp til hvert land å utarbeide kurs og tilpasse systemet til det lokale næringsliv.

Les mer

Hastighetsbegrenser fra 3,5 tonn?

Publisert 21.09.01

Det arbeides i EU for å innføre hastighetsbegrensere også for lastebiler fra 3 500 kilo, ikke bare de tunge kjøretøyene som i dag. Deltakerne i Norduck-møtet var alle positive til en slik innføring, så lenge dette ikke skaper trafikale problemer. For Norge, hvor største hastighet er 90 km/t, bør det være helt kurant. Å argumentere imot er også vanskelig, siden større trafikksikkerhet er målet for begrenseren.

Les mer

Dyster rapport om Mont Blanc

Publisert 21.09.01 Les mer

Økt rabatt på storbrukerkort

Publisert 21.09.01 Les mer

Meld deg som trafikktipser

Publisert 19.09.01 Les mer

Storbritannia: Smuglerbiler beslaglegges

Publisert 13.09.01

Britiske myndigheter har skjerpet reaksjonene overfor smuglere. Allerede lenge har de beslaglagt privatbiler som har blitt brukt til smugling av tobakk eller alkohol, og bilene har ikke blitt utlevert igjen. Nå gjelder det samme tunge kjøretøyer. Her får du vite hvor nøye du må være med sjekk av kjøretøyet for å unngå dette.

Les mer

Havner lammes!

Publisert 12.09.01

Politisk demonstrasjonsstreik i havnene tirsdag 25. september kl. 13.00 – 15.00
Internasjonal Transportarbeiderføderasjon (ITF) har bedt medlemsforbundene om å arrangere aksjoner og politiske demonstrasjonsstreiker i samtlige europeiske havner den 25. september. Norsk Transportarbeiderforbund følger anmodningen, og dermed stopper også norske havner opp.

Les mer

Stilling ledig: Sekretær/distriktssjefstilling i Nordland

Publisert 12.09.01 Les mer

Klager på takstøkningene i Bompengeringen i Oslo

Publisert 12.09.01

Takstene i Bompengeringen i Oslo er varslet økt med opp mot 30 % fra 1. november 2001.

Les mer

Stilling ledig: Spennende jobb i NLF kompetanse

Publisert 12.09.01

NLF satser mye på kompetanse og har som et ledd i denne satsingen, besluttet å samle alle kompetansegivende tiltak i en enhet, NLF Kompetanse. Til denne enheten skal det ansettes en leder.

Les mer

Nytt Storting – nye muligheter

Publisert 11.09.01

Det gikk som noen håpet og ventet, andre fryktet. Valgseier til Høyre og SV. Sentrumsalternativet ble lagt dødt fordi Venstre ikke kom over sperregrensen selv om KrF gjorde et bra valg, og SPs tilbakegang ble mindre enn mange fryktet. FrP har også grunn til å være fornøyd, mens AP har mange sår å slikke.

Les mer

IRU Academy - først i Skandinavia 

Publisert 11.09.01

I et møte i Genève den 20. september vil styret i IRU Academy avgjøre om NLF blir godkjent som IRU Academy i Norge. Dette blir da det første IRU Academy i Skandinavia og vil kunne gi løyveutdannelsen en europeisk status.

Les mer