2002

Norske bruker minst kjøretid til jobb

Publisert 23.01.02

I gjennomsnitt bruker spanske bilister 2,5 timer daglig i bilen på vei til og fra jobb. Det er dermed den nasjonen hvor bilistene har lengst reisetid blant de vel 7 000 firmabilbrukerne fra 10 europeiske land som omfattes av denne undersøkelsen.

Les mer

Ja til Leonardo da Vinci prosjekt

Publisert 18.01.02

NLF har sagt JA til å delta som såkalt "partner" i et Leonardo da Vinci prosjekt, som det rumenske lastebileierforbundet UNTRR har søkt om økonomisk støtte til.

Les mer

SSBs Kostnadsindeks for lastebiltransport, des. 2001

Publisert 17.01.02 Les mer

Nye transporttillegg for drivstoff

Publisert 17.01.02 Les mer

Italia: Streik

Publisert 15.01.02 Les mer

TrafikksikkerhetstiltakRapportering om farlige veistrekninger

Publisert 09.01.02

Norges Lastebileier-Forbund engasjerer seg i det forebyggende trafikksikkerhets-arbeidet på mange måter, og bl.a. ved å få til rutiner for innrapportering om farlige veistrekninger. Nå kan også du gi ditt bidrag.

Les mer

Etterlysning: Ran i ItaliaVi trenger viktige opplysninger!

Publisert 07.01.02

Også norske vogntog har blitt ranet i Italia. Spesielt har det rammet fisketransporten. NLF har allerede en tid vært opptatt av dette problemet. Blant annet, har vi kontaktet Utenriksdepartementet (UD), som kalte inn Italias ambassadør og framla problemet for ham. UD jobber videre med saken og har bedt NLF skaffe opplysninger om hvem som har blitt ranet; registreringsnumrene på lastebilene, hvor ranene har funnet sted m.v. Det er den italienske ambassaden som ber om dette.

Les mer

Polen: Kjøreforbud grunnet vinterføre

Publisert 03.01.02

Transportministeriet i Polen har erklært kjøreforbud for alle kjøretøyer over 12 tonn totalvekt i følgende provinser: dolnoslaskie-slaskie-opolskie-malopolskie-swietokrzyskie-lodzkie-warminsko-marzurskie-kujawsko-pomorskie-lubelskie-podkarpackie.
Kjøreforbudet gjelder fra 3. januar 2002 og på foreløpig ubestemt tid.
Kilde: IRU

Les mer