-Det er viktig å hindre at både norske og utanlandske biler kjører med trafikkfarlig dekkutrusting. Kontrolene er også nødvendige for å få sjåførene til å ta med og bruke kjettinger når de skal kjøre på strekninger der en kan regne med snø og is og dermed glatte veier, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Denne kontrollen av dekkutrusting og bruk av kjettinger inngår som en del av de kontrollene som Statens vegvesen gjennomfører når det gjelder tunge køyretøyer. Slike kontroller omfatter ellers blant annet kontroll av lys og bremser og andre forhold ved den tekniske tilstanden til køyretøyer og utrusting. – For 2003 er det lagt opp til at Statens vegvesen skal gjennomføre i alt 300 000 kontroller av tunge køyretøyer, mot 280 000 kontroller i 2002. I 2001 ble det til samanlikning gjennomført 220 000 kontroller av dette slaget, sier samferdselsministeren.

”Donna Diesel” er i gang

I tillegg til kontrollene på veiene har Statens vegvesen att i verk flere informasjonstiltak overfor trafikken med tunge køyretøyer. Kampanjen ”Donna Diesel” er et av informasjonstiltakene. Kampanjen retter seg mot utanlandsk tungtransport, og målet er å nå fram til utenlandske sjåfører, transportselskaper og speditører med opplysning om forhold og regler som gjelder vintertrafikk på norske veier. Statens vegvesen legger spesielt vekt på å få fram slik informasjon til målgrupper i Russland, Estland, Lativa, Lituauen, Polen, Ungarn, Tsjekkia og Romania.