2003

DTLs direktør Michael Svane inn i IRUs styre

Publisert 11.11.03

Polske Janusz Lacny ble valgt til ny president i IRUs Godstransportråd under organisasjonens generalforsamling nylig. Skandinavias kandidat Michael Svane nådde ikke opp som president i Godstransportrådet, men kom inn i styret i IRU, det såkalte Presidential Executive, med god margin. De andre i styret fra godstransportrådet ble Carlos Casanave, Portugal, Humphreij van den Broek, Holland, Toivo Kuldkepp, Estland og Plamen Tzalkov, Bulgaria.

Les mer

Etterlyser statistikk over ulykkesårsaker

Publisert 11.11.03

IRU etterlyser statistikk over ulykkesårsaker som et virkemiddel for å redusere antall trafikkulykker. I uttalelsen fra generalforsamlingen, som ble vedtatt, heter det at konsekvensene av de 40 000 drepte i de 2 mio ulykker i EU hvert år, er ufattelig store. Trafikksikkerhet må komme høyere på den politiske dagsorden, ikke bare i ord, men i handling.

Les mer

Nye TIR land

Publisert 11.11.03

På IRUs generalforsamling nylig ble det opplyst at TIR nå godkjennes i Kirgistan og Mongolia. IRU har også forhåpninger om at TIR vil bli godkjent i landene i den nære østen i nær framtid.

Les mer

Presidenten gjenvalgt

Publisert 11.11.03

Paul Laeremans gjenvalgt som president i den internasjonale veitransportunionen, IRU. Han går nå på sin andre presidentperiode.

Ny leder i IRU Academiet
Bruno Dingeman fra Belgia er ansatt som ny leder av IRU Academiet etter Michele Longpre som er sluttet.

Les mer

Yokohama neste møteplass

Publisert 11.11.03

IRUs neste verdenskongress vil bli holdt i Yokohama i april 2004, etter invitasjon fra den japanske lastebileierorganisasjonen. I forbindelse med denne vil Godstransportrådet ha møte 21. april 2004 og generalforsamlingen den 22. april. NLF-medlemmer kan delta i hele den åpne delen av programmet. Er du inteessert i en tur til Japan for nytte og hygge, ta kontakt med NLF og be om mer informasjon.

Les mer

Frankrike: A43 stengt

Publisert 03.11.03

Det franske veiinformasjonkontoret CNIR melder at A43 motorveien er stengt ved Cessieu PK 45 på grunn av en trafikkulykke med en tankbil med farlig gods. Hvor lenge veien vil være stengt, vites ikke. I retning Lyon må biler kjøre av ved La Tour du Pin, nummer 9. I retning Chambéry anbefales å kjøre av ved Bourgoin, nummer 8. Forøvrig omkjøring via motorvei A45 i retning Grenoble.

Les mer

Ingen godkjent nettbasert opplæring av maskinførere

Publisert 03.11.03

I den senere tid har det dukket opp tilbud om nettbasert opplæring av førere for truck, kraner og masseforflyttingsmaskiner. Per i dag er ingen slik opplæring godkjent av Arbeidstilsynet.

Les mer

Varm sommer ga farlig luft i Europa

Publisert 03.11.03

Nivået av bakkenært ozon var i sommer det høyeste på nesten ti år i store deler av Europa. Årsaken var de uvanlig høye temperaturene. Norge hadde imidlertid ingen overskridelser av grenseverdiene for helseskadelig ozon nær bakken.

Les mer

Konjunkturbarometer for 3. kvatal 2003

Publisert 30.10.03 Les mer

Lastebilsjåfører skoleres for redning ved trafikkulykker

Publisert 29.10.03

Lastebileierforbundet i Telemark vil på sitt høstmøte i Bø lørdag 1 november ta opp spørsmål rundt opptreden ved alvorlige trafikkulykker. Med seg til å belyse dette temaet har man fått Ambulansetjenesten i Telemark, Bø Brannvesen og Politiet.

Les mer

Sørkjosefjellet -  en "saga blott"

Publisert 29.10.03

Arbeidet med konsekvensutredningen av ny E6 trase over Sørkjosfjellet er stoppet. Prosjektet skulle starte opp i 2006, men er nå fjernet med et pennestrøk ut av NTP, sier distriktssjef Geir Sagelv i Norges Lastebileier-Forbund. -Dette kommer vi aldri til å akseptere.

Les mer

Ny veiavgift i Østerrike

Publisert 29.10.03 Les mer