2004

Høyere standard har gitt mindre veg for pengene 

Publisert 07.01.04

-Summen av de statlige midlene og bompenger er om lag de samme i dag som ved inngangen til 90-tallet, men i dag bygger vi bare halvparten så mye nye veger for det summen som den gangen. Det sa sjefingeniør Gudmund Nilsen i Statens vegvesen Vegdirektoratet under kursdagene "Samferdsel 2004" ved NTNU i Trondheim.

Les mer

Bompengeanlegg omskiltes

Publisert 07.01.04

I forbindelse med innføringen av AutoPASS – Samordnet betaling (ASB) 1. februar 2004, skilter Statens vegvesen om alle bompengeanlegg som har AutoPASS-teknologi. Det kjørefeltet som tidligere het ”Abonnement” blir nå skiltet ”AutoPASS”.

Les mer

Samferdselsminister Torild Skogsholm: Økt innsats for bedre trafikksikkerhet

Publisert 07.01.04

Færre ulykker og færre drepte og skadde på vegene, til tross for økt trafikk. Dette er en positiv utvikling som er god å ha med seg videre i arbeidet for fortsatt bedre trafikksikkerhet, sa samferdselsminister Torild Skogsholm i en kommentar til at Statens vegvesen og Trygg Trafikk nylig la fram foreløpige tall om vegtrafikkulykker i 2003.

Les mer

Farten ned og flere bruker bilbelte 

Publisert 07.01.04

- Farten går ned. Bruken av bilbelte øker. Tallet på drepte og skadde i trafikken går ned. Det er klar sammenheng i dette, hevder Statens vegvesen (Svv).

Les mer