2004

Avgiftene øker kostnadsnivået

Publisert 06.10.04 Les mer

Lite å glede seg over – spesielt for Distrikts-Norge

Publisert 06.10.04 Les mer

Økt innsats mot sosial dumping

Publisert 05.10.04 Les mer

Østerrike: Veiarbeide skaper køer mot Brenner

Publisert 05.10.04 Les mer

Frankrike: Ny motorveistrekning på A75

Publisert 01.10.04 Les mer

Statens vegvesen innfører krav om minstelønn

Publisert 30.09.04

Statens vegvesen innfører et krav om at alle som utfører oppdrag for etaten skal betale arbeiderne like mye. Det forteller en melding på vegvesenets nettsted. Tiltaket skal hindre at utenlandske firma får kontrakter fordi de betaler svært lave lønninger.

Les mer

LIFE+: EU-kommisjonen foreslår skreddersydd økonomisk program for miljøsatsing

Publisert 30.09.04

Dette forteller en melding fra EU. Programmet kan komme på plass I 2007, når EUs nye budsjettperiode begynner. Det nye programmet kalles ” LIFE+ (Life plus) og vil i så fall bli det eneste EU-programmet som retter seg bare mot miljø. LIFE+ skal støtte opp om prioriteringene i det 6.

Les mer

Transitt I Europa - demonstrasjoner

Publisert 30.09.04 Les mer

Ny praksis om piggdekk på tilhenger

Publisert 28.09.04

Forrige piggdekk-sesong ble det gjennomført en ny praksis om piggdekk på tilhenger. Mange av våre medlemmer som i årevis har kjørt med upiggede dekk på løfteaksel i kombinasjon med pigg på de andre hjulene på tilhengeren, opplevde forrige vintersesong å bli stanset og ilagt kjøreforbud.

Les mer

Intensivkurs for førerkort en fare for trafikksikkerheten?

Publisert 28.09.04 Les mer

Førerkortdirektivet og personvern

Publisert 21.09.04

Førerkortdirektivet er stadig under arbeid i EU. Diskusjonstema er blant annet minstealder for å føre ulike kjøretøyer. Det diskuteres også hvorvidt man skal legge inn andre opplysninger enn de som nå er i førerkortet i et nytt førerkort, som vil bli i ”bankkort-format”. For sikkerhetens skyld, ville det for eksempel være fornuftig å legge inn blodtype og kanskje også opplysninger om eventuelle allergier og liknende. Problemet med å legge inn slik tilleggsinformasjon, er at det kanskje rammes av personvernet.

Les mer

Oslo: Vil legge ned bompengeringen

Publisert 21.09.04

Byrådet i Oslo har bestemt seg for å foreslå for bystyret å legge ned bomringen i Oslo i 2007. Det forteller en melding fra Oslo kommune Byrådet den 21. september 2004.

Les mer