2006

Nå kan NLF-medlemmer sjekke sine bedriftsdata på www.lastebil.no

Publisert 05.10.06

For å kunne betjene sine medlemsbedrifter best mulig, må NLF ha riktige opplysninger om hver enkelt bedrift. Dette har til nå vært gjort på det såkalte ”Transportgruppeskjema”, som har vært sendt ut en gang i året.

Fra og med oktober 2006 kan NLF-medlemmer selv gå inn og sjekke om bedriftsinformasjonen stemmer og eventuelt oppdatere opplysningene. Det gjør medlemmene her på hjemmesiden via ”Medlemsområdet”

Med det nye systemet får NLF-medlemmer en enkel mulighet til selv å oppdatere informasjonen om sin bedrift. Samtidig hjelper det NLF til å holde administrasjonskostnadene nede, slik at mer av ressursene kan brukes direkte på service til medlemmene.

Les mer

Romania: Stopp Forbudt

Publisert 02.10.06

Fra 16. september 2006 har det blitt forbudt å parkere kjøretøyer over 3,5 tonn på offentlig vei og på private eller offentlige plasser i Bucuresti. Forbudet gjelder hele døgnet. Det er lov å stoppe for lasting/lossing, forutsatt at man for øvrig følger skiltingen i veien. Det innkreves bot på mellom RON 3.000 og 5.000 for overtredelser av bestemmelsen.
Kilde: ARTRI/IRU

Les mer

Seminar for langtransport- og utenlandstransportører- felles opplegg for medlemmer av NLF og SÅ

Publisert 02.10.06

NLF og SÅ (Sveriges Åkeriföretag) planlegger å holde et felles seminar i Stockholm
30. november og 1. desember 2006. Medlemmer i både NLF og SÅ er hjertelig velkommen. På dag 2 blir det prøvekjøring hos Scania.

Les mer

Nye rutiner ved eksport av oppdrettsfisk til Russland

Publisert 02.10.06

I et møte hos Mattilsynet mandag 2. oktober 2006 ble NLF gjort kjent med nye rutiner ved transport fra Norge til Russland. De nye rutinene innføres fra 15. oktober 2006 og kommer som en følge av tidligere problemer med eksport av norsk fisk til Russland. De nye rutinene gjelder attestering og plombering av last.

Les mer

Svensk forslag om kilometeravgift

Publisert 27.09.06

Den svenske regjeringen har foreslått å innføre kilometerskatt for kjøretøy over 3,5 tonn. Samtidig foreslås det en senkning av kjøretøysbeskatningen og av dieselavgiften for skogsmaskiner. Forslaget er nå ute på høring, skriver svenske ”Länstidningen”

Les mer

Sverige: Trengselsavgift kan bli varig ordning

Publisert 27.09.06

Nylig ble det gjennomført en folkeavstemning i Stockholm om å innføre en bompengeordning for byen. Over 50% svarte ja til det som til nå har vært en prøveordning.

Les mer

Tyskland: Mauten stiger antakelig 1. januar 2007

Publisert 27.09.06

Fra 1. januar 2007 går prisen opp på den tyske veiskatten ”Maut”. Samtidig varsles lettelser i visse avgifter for tyske lastebilbedrifter.

Les mer

Frankrike/Spania: Grenseovergang stengt

Publisert 21.09.06

Grensestasjonen Cerbère på RN114 er stengt for kjøretøyer over 3,5 tonn totalvekt. Stengingen vil vare ut september. Rådet er å gå over Perthus grensestasjon via RN9 eller A9 motorvei.
Kilde: IRU

Les mer

ABS kravet fra 1. november gjelder for alle

Publisert 20.09.06

Vegdirektoratet avviser svensk henvendelse om at ABS-kravet ikke skulle gjelde som følge av en nordisk overenskomst.

”De norske kravene om ABS- bremser vil også gjelde for Sverige, Danmark og Finland. Dersom svenske myndigheter mener dette er et brudd på overenskomsten, må dette tas opp med Samferdselsdepartementet tilsvarende andre tolkningsspørsmål i overenskomsten.” heter det i svaret Vegdirektoratet har gitt til svenske myndigheter.

Les mer

Frankrike/Italia: Fréjus stenges midlertidig

Publisert 19.09.06

Tunnelen vil være stengt for vedlikeholdsarbeid fra
30. september 2006 kl. 21.00 til 1. oktober kl. 06.00.
Det vil foregå forberedende arbeid om nettene den 25., 26., 27. og 28. september, så vær forberedt på kø og forsinkelser.

Kilde: IRU

Les mer

Transport av farlig gods med ferger - NLF ber Vegdirektoratet innskjerpe forskriften

Publisert 19.09.06 Les mer

Sjåførmangelen akutt NLF, TL og ATL ber om møte på toppnivå

Publisert 19.09.06 Les mer