2007

Kontrollomfanget og kontrollmetodene skremmer,

Publisert 08.11.07

- var en av flere sterke uttalelser fra engasjerte tømmerkjørere på NLFs seminar for tømmertransportørne i Oslo lørdag 3. november.
100 tømmerkjørere fikk faglig påfyll og anledning til å lufte sin frustrasjon på et seminar med gode foredragsholdere som snakket om sentrale temaer for de som driver tømmertransport.
Les mer i desembernummeret av Bladet Norsk Transport.

Les mer

Politisk hardkjør for rimeligere håndhevingav reglene for kjøre- og hviletid

Publisert 06.11.07

Både før og etter at de nye bestemmelsene for kjøre- og hviletid ble gjort gjeldende 1. august 2007, har NLF fått mange spørsmål om de nye bestemmelsene og klager på myndighetenes håndheving av reglene. Også i våre naboland er det uro om bestemmelsene, og i Danmark har en gruppe uorganiserte, selvkjørende lastebileiere blokkert godstransporten inn og ut av landet.

Les mer

Danmark: Aksjonene avblåst, men ennå kan det gå litt tid

Publisert 06.11.07

Ifølge NLFs danske kolleger i ITD, ble aksjonene blant sjåfører og lastebileiere avblåst i går kveld og i morges. Dermed skal det være slutt på blokadene, men det kan fortsatt i noe tid være havner med trafikk til og fra Norge hvor det hoper seg opp lastebiler og vogntog.

Les mer

Danmark: Lastebilblokadene fortsetter

Publisert 05.11.07

Flere av de viktigste ferjehavnene, grenseovergangene til Tyskland, samt Øresundforbindelsen har i løpet av helgen vært helt eller delvis blokkert av sinte, danske lastebileiere. Også norske lastebiler og vogntog har vært hindret fra å komme om bord i ferjer. Situasjonen er i dag uklar, men ifølge NLFs kolleger i danske ITD, ventes aksjonene å fortsette i alle fall til i morgen.

Les mer

Spennende Kiel-seminar

Publisert 05.11.07 Les mer

Transport-Norge tar ansvar Miljøkampanjen ”Klimaveien” lansert i dag

Publisert 02.11.07

Hele 15 representanter fra ulike deler av Transport-Norge, oljebransjen og miljøorganisasjoner møttes i dag hos Samferdselsdepartementet for å lansere en samlet miljøsatsing gjennom signering av kampanjen ”Klimaveien”. Samferdselsdepartementet har innvilget en oppstartstøtte på 300 000 kroner til kampanjen.

Les mer

Miljøfartsgrense i Oslo

Publisert 31.10.07

Fra 1. november innfører Statens vegvesen igjen miljøfartsgrense på deler av riksveg 4 og Ring 3 i Oslo. Fra 12. november videreføres miljøfartsgrensen til E18 mellom Lysaker og Festningstunnelen. Miljøfartsgrensen gjelder frem til 24. mars 2008 for alle de tre strekningene.

Les mer

Vil bredere veier forverre klimakrisen?

Publisert 30.10.07 Les mer

Frankrike: Miljøavgift på lastebiler

Publisert 29.10.07

Frankrike vil innføre en kilometeravhengig miljøskatt på lastebiler. Forslaget ligger inne i en ny miljøpakke, som den franske presidenten Nicolas Sarkozy har fremsatt. Man planlegger også en CO2-avhengig beskatning, men visstnok skal den bli kompensert gjennom nedsettelse av andre skatter.
Kilde: Transport Tidende

Les mer

Haukelitunnelen gjenåpner 15. november

Publisert 25.10.07

Statens vegvesen opplyser at Haukelitunnelen forventes gjenåpnet 15. november. Det vil da gjenstå noe arbeid med blant annet belysningen, men trafikken vil likevel bli ledet gjennom tunnelen. Det vil foregå asfaltering i tunnelen i uke 43, 44 og 45. Frem til 15. november er det lagt opp til at dersom omkjøringsvegen over Dyrskar må stenges pga snø eller uhell, så vil det bli kolonnekjøring gjennom Haukelitunnelen.

Les mer

Høring - NOU 2007:8 En vurdering av særavgiftene

Publisert 22.10.07 Les mer

Stenging av E18 mellom Vallesverd og Dyreparken

Publisert 19.10.07

E18 mellom Vallesverdtunnelene v/Trøe og Dyreparken vil være stengt sammenhengende fra fredag 19. oktober 2007 kl. 20.00 til søndag 21. oktober kl. 10.00.

Les mer