2008

Kurs Dyretransport - Kompetansebevis Dyretransport

Publisert 24.09.08 Les mer

HMS-kurs for ledere 8. oktober

Publisert 24.09.08 Les mer

Bransjestandarden Kvalitet og miljø på vei - nå også på Internett

Publisert 24.09.08 Les mer

England: Flere angrep på lastebiler

Publisert 23.09.08

Det meldes nå om en betydelig økning i antall angrep/overfall på tunge kjøretøyer på usikrede parkeringsplasser i og rundt Brackmills Industrial Estate i Northampton i Midt-England. Vår søsterorganisasjon i England advarer derfor mot å parkere i dette området hvis de ikke har adgang til en sikret parkeringsplass.

Les mer

Veg- og anleggsseminaret flyttes til våren 2009

Publisert 23.09.08

NLF har pleid å ha veg- og anleggsseminaret tidlig høst. På grunn av at vegvesenets nye håndbok 111 om standard for drift og vedlikehold av veger er forsinket og det at Nasjonal Transportplan 2010-2019 legges frem i januar 2009, har vi valgt å flytte seminaret til våren, nærmere bestemt lørdag 25. april. Dersom ikke annet blir bestemt, vil det finne sted i Oslo.

Les mer

Sveits/Italia: Simplon åpnet igjen 

Publisert 22.09.08

Simplon-passet er nå åpnet igjen, etter å ha vært stengt siden slutten av august.
Kilde: IRU

Les mer

Ny direktør i NLF

Publisert 22.09.08

Advokat Robert Aksnes er i dag utnevnt til juridisk direktør i Norges Lastebileier-Forbund. Stillingen er nyopprettet.
Robert Aksnes har vært ansatt i NLF siden 1. mai 1996. I de senere årene har han vært leder for juridisk avdeling, og han blir fortsatt NLFs ansikt utad når det gjelder juridiske spørsmål.

Les mer

Eurotunnel: Flere avganger

Publisert 22.09.08

Administrasjonen for Eurotunnelen mellom Frankrike og England melder at antall avganger nå har øket, slik at det er fire avganger i hver retning hver 2. time. Dermed begynner forholdene å normaliseres etter brannen.
Kilde: IRU

Les mer

Husk kvittering for prøvekjøring ved  verkstedbesøk

Publisert 19.09.08

Ved mange verkstedbesøk kreves det prøvekjøring både før og etter at verkstedet utfører arbeidet. På biler med digital fartskriver blir denne kjøringen ubønnhørlig registrert. Slik kjøring er fritatt fra kjøre- og hviltidsbestemmelsene, men det er likevel sjåføren/lastebileieren som sitter med bevisbyrden i en påfølgende kontroll.

Les mer

Hellas: Streik i tolletaten

Publisert 19.09.08

Det varsles om streik ved de greske tollmyndigheter. Streiken skal starte 22. september 2008, og det er foreløpig uklart hvor lenge den kan vare.
Kilde: IRU

Les mer

Redusert aksellast på Ustvedt bru

Publisert 19.09.08

Mandag 22. september blir tillatt aksellast over Ustvedt bru på Løkenvegen (fv. 29) redusert til fire tonn. Dette innebærer at tyngre kjøretøy må velge alternative kjøreruter. Det forteller en melding fra Statens vegvesen.

Les mer

NLF med brev til Statoil: Krav om reduksjon i dieselprisen

Publisert 19.09.08 Les mer