Det ble en tøff mandag morgen for Felleskjøpet i Moss. Da de ansatte kom på jobb, fant de ut av to traktorer var stjålet i løpet av søndag kveld/natt til mandag. Den ene traktoren var verdt ca. 700 000,- og den andre ca 300 000,-.
NLF-medlem Raymond Nicholaisen kjører for Felleskjøpet. Da han fikk vite om tyveriet, tok han kontakt med NLF Regionskontor og foreslo at NLF sentralt kunne sende ut en SMS til medlemmer i Oslo og Akershus og i Østfold. Dermed ble følgende SMS sendt ut mandag formiddag kl. 12.18

”John Deere 7530 merket med Borge gård har forsvunnet fra Felleskjøpets anlegg i Sarpsborg mellom kl. 00.00 og 06.00 i natt. Har du sett noe, ring 95107019.”

Tilfeldighetene ville ha det til at Tom Ingar Quille nettopp hadde fått meldingen. Han pratet deretter med sin bror, Arnt Erik Quille, på telefon. Han var på vei tilbake fra Stockholm og sto parkert på Värmlandsrasten for å ta sin pålagte hvil. Tom Ingar forteller om meldingen fra NLF, og da svarer Arnt Erik: – Interessant. Ved siden av meg står det parkert en latvisk lastebil med to grønne traktorer på, og jammen står det Borge gård på siden! Da begynte ballen å rulle. Felleskjøpet i Sarpsborg ble varslet, som varslet politiet, som tok kontakt med svensk politi som stoppet tyvene før de dro tilbake til hjemlandet. Og dermed fikk Felleskjøpet i Sarpsborg tilbake de to traktorene sine.

Dette er et godt eksempel på at samarbeid fungerer, og SMS-varsling er en av flere kanaler vi har til å hjelpe hverandre når noe oppstår. Det gjelder imidlertid å si fra, og å hjelpe offentlige myndigheter der vi kan slik at kriminelle aktører som disse latviske karene, ikke slipper unna.