Årsmøtet vedtok at de i større grad enn tidligere skulle profilere NLF som en arbeidsgiverforening. Det ble også vedtatt at det i 2011 skal gjennomføres en fagkonferanse for de bedrifter som har tariffavtale. - Arbeidsgiverforeningen har hatt en positiv utvikling de siste årene. Vi er nå over 80 bedrifter i NLF som har tariffavtale. Dette er et antall som vi tror vil stige kraftig de neste årene. Arbeidsgiverforeningen ønsker nå å øke aktivitetsnivået overfor disse bedriftene, og profilere tariffelleskapet på en bedre måte enn tidligere. Dette ønsker vi blant annet for at bedrifter med tariffavtale i større grad skal kunne utnytte de fordeler som tariffavtalen innebærer, sier Harald Øvsthus.

Tariffutvalget består av:

Arne Thorsen Transport AS, representert ved Magne Årvik

Eek Transport AS, representert ved Einar Løndal

Haukebøe Transport AS, representert ved Elling Haukebøe

Gran Taraldrud AS, representert ved Odd Jacobsen

Kirkestuen Transport AS, representert ved Geir Inge Kirkestuen

Torstein Øvsthus & Sønner AS, representert ved Harald Øvsthus

Svensrud Transport AS, representert ved Per Madsen

Ørland Transport AS, representert ved Kjell Haugland

Ny AFP

I konferansens åpne del gjennomgikk Annikken Hamran Fjellbekk fra Fellesordningen for AFP/Sluttvederlagsordningen den nye AFP-ordningen og de økonomiske og praktiske konsekvensene den innebærer. Hun fikk mange spørsmål fra en engasjert forsamling. Dette vil omtales nærmere i førstkommende utgave av BNT.
Og til slutt orienterte NLFs Robert Aksnes om reglene om gjennomsnittsberegning for tariffbundne bedrifter, om arbeidstid og overtid. Det var også satt av tid til en orientering om arbeidet med ny Godsavtale.