NLF har understreket viktigheten av å melde fra til politiet tidligere, og det er dessverre stadig aktuelt å minne om dette. I Danmark har antallet dieseltyverier – både fra lastebiler, faste tanker,byggeplasser og lignende – eksplodert de siste årene. Fra 2007 til 2011 har det blitt en økning i dieseltyverier på 40 prosent, skriver bransjeorganisasjonen ITD på sitt nettsted.

Problemet ser ikke ut til å være mindre i Norge. Nesten hver uke er det avisoppslag som omhandler dieseltyverier. I helga, for eksempel, ble to menn fra Skottland og England pågrepet på fersk gjerning på Transportsentralen på Fokserød, skriver Sandefjords Blad. Natt til fredag gjorde noen forsøk på dieseltyveri hos en gårdbruker i Namskogan, melder Namdalsavisa.

Det har blitt økt fokus på dieseltyverier etterhvert som omfanget øker. Anmeld alle dieseltyverier, selv om det ikke vil føre frem til noe i første omgang! Jo mer tall og statistikk som beviser at dette er et stort og økende problem, dess mer press blir det på politiet til å prioritere denne typen saker.