Tirsdag 15. mai ble Revidert nasjonalbudsjett 2012 offentliggjort. Det er foreslått i alt 516,3 millioner kroner ekstra til ulike samferdselstiltak. Av disse er 326,3 millioner kroner fordelt til jernbane og 30 millioner kroner til telesikkerhet og -beredskap. 160 millioner kroner er fordelt til vegformål.
120 millioner ekstra til Riksvegene
I tillegg til Statens vegvesens eksisterende budsjett for drift og vedlikehold i 2012, er det foreslått 80 millioner kroner til utbedringer på riksvegene etter ras og flom i forbindelse med stormene rundt årsskiftet 2011/2012. 40 millioner er foreslått til tiltak for bedre sikkerhet i Oslofjordtunnelen.
40 millioner ekstra for tryggere trafikk
Det er foreslått at Statens vegvesen får 40 millioner kroner ekstra til tiltak for tryggere trafikk. Midlene skal brukes til nytt utstyr for automatisk trafikkontroll, midtrekkverk på E18 fra grensa i Telemark til Østerholtheia i Aust-Agder og E8 langs Lavangsdalen i Troms, samt veglys langs E39 fra grensa i Vest-Agder til Ålgård i Rogaland.
Sikkerheten er viktigst
NLF registrerer at det ikke er noen overraskelser i det fremlagte Reviderte nasjonalbudsjett 2012.
– Vi har visst at det ville bli nødvendig med bevilgninger til nødvendige sikkerhetstiltak i Oslofjordtunnelen, og vi har hele tiden fremholdt at sikkerheten er viktigst og at nødvendige tiltak derfor må på plass før tunnelen åpnes for alle vogntog igjen. Vi imøteser ferdigstillelsen av sikringstiltakene og åpning av tunnelen, sier administrerende direktør Jan-Terje Mentzoni.
– For øvrig er det prisverdig at det settes av midler til nødvendige sikringstiltak og midtdelere på ulykkesutsatte vegstrekninger. Vi mener likevel at regjeringen burde funnet rom for tilsvarende tiltak på flere av de ulykkesbelastede vegstrekningene, og for andre veginvesteringer på bakgrunn av den økonomiske situasjonen Norge er i.
Les samferdselsdepartementets pressemeldinger angående revidert nasjonalbudsjett her.