Da Marit Arnstad gjestet programmet Aktuelt på NRK2 i går kveld var hun helt klar på at Samferdselsdepartementet ikke vil støtte Statens vegvesens forslag om dieselfrie soner i Oslo, Bergen og Trondheim. Hun var også klar på at ekstra gebyrer for dieselkjøretøyer ikke er aktuelt. Les artikkel på nrk.no og se tv-innslaget her.

– NLF er glade for at samferdselsministeren har forstått det Vegdirektoratet åpenbart ikke har forstått: At å ensidig ramme en del av bilbrukerne, pluss en hel transportbransje blir helt urimelig. Myndighetene, lokalt og sentralt må ta sin del av ansvaret ved å bygge ut kollektivtransporten bedre slik at det blir plass til flere, uttaler adm.direktør Geir A. Mo, og legger til:
– Det er veldig populært å snakke om å bygge ut kollektivtransporten, men det skjer dessverre for lite til at det monner. Vi håper nå at Arnstad og regjeringen følger opp med mer midler til utbygging når statsbudsjettet legges frem til uken.

Arnstads uttalelser var et tilsvar på Statens vegvesens pressemelding som de publiserte mandag, der de anbefalte at Samferdselsdepartementet åpnet for at Oslo, Bergen og Trondheim skulle bli lavutslippssoner.