NLF og våre nordiske søsterorganisasjonene har ved flere anledninger oppfordret våre lands myndigheter om å ta en time out når det gjelder kabotasjekjøring. Nå går også den europeiske transportarbeiderføderasjonen aktivt ut og ber Kommisjonen om å stoppe utviklingen.

I et brev første uken i september ber European Transport Workers Federation (ETF) Kommisjonen om å ta i bruk regelverkets muligheter for å stoppe utviklingen i markedet. Bakgrunnen er at de mener kabotasje har store negative og uønskede virkninger på sysselsetting, arbeidskraft og konkurransevilkår i de enkelte land. Av den grunn ønsker ETF at Kommisjonen må bruke eksisterende regelverk og stoppe den utviklingen som er på gang.

NLF hilser initiativet velkommen. Vi har i dag kontaktet samferdselsminister Marit Arnstad og gjort henne oppmerksom på at nå har vi også støtte fra arbeidstakersiden når det gjelder å stoppe opp og ta en skikkelig evaluering av konsekvensene ved kabotasjekjøring i de nordiske landene. Vi er spente på responsen!