I forbindelse med den mye omtalte forbikjøringen på E16 mellom Bergen og Voss forrige onsdag, fikk NLF tilbakemeldinger fra personer som hadde vært vitne til denne spesifikke eller andre lignende hendelser. Man kan være enig eller uenig i uaktsomheten i forbindelse med denne forbikjøringen. NLF vil uansett benytte anledningen til å minne alle på at man bør melde fra om man er vitne til ulovlige hendelser eller oppførsel som kan sette andre i fare.

Et ledd i bekjempelsen av blant annet ulovlig kabotasje, dieseltyveri og uaktsom kjøring er at de som vet noe melder i fra. Er man vitne til noe ulovlig eller trafikkfarlig, har man et ansvar for å gå til politiet med det man vet.

For å få til endringer er det viktig med en god oversikt over problemene. Statistikk som viser at et problem er stort og omfattende vil føre til at det blir satt inn flere ressurser i bekjempelsen av problemet. Men en statistikk kan ikke baseres på rykter eller antagelser. Ikke la mørketallene forbli mørke. Ikke la noen få ødelegge omdømmet til alle de som gjør en god jobb og som tar trafikksikkerheten på alvor. Meld fra!