NLFs nye veileder for propanlagring er for sjåfører som må sette fra seg hengere med propantanker, for eksempel utenfor en by eller tettsted, og kjøre til og fra for å fylle lastebilen med gass under leveringsruta. Utgangspunktet var at NLF-medlem Tor Vidar Frydenlund så et behov for klarere retningslinjer og rutiner og kontakt med sikkerhetsrådgiver Inge Børli. Sammen har de utarbeidet veilederen, som kan fås ved å ta kontakt med Børli i NLF.

– Hvis sjåføren bare har tilhengeren parkert, beskriver ADR-bestemmelsene og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sin forskrift om farlig gods rutinene for sikkerhet. Men når han begynner å tappe propan fra én tank til en annen finnes det ingen bestemmelser og retningslinjer, forteller Børli.
I tillegg til retningslinjer for tapping, er veilederen klargjort slik at hver enkelt bedrift kan fylle inn beskrivelser av egnede plasser for midlertidig oppbevaring av propan i sine områder. Bruk av plassene må klareres med grunneier. De bør også skiltes godt, og brannvesenet bør få beskjed slik at de har oversikt hvis det for eksempel skulle bli brann i området. Du kan lese mer om den nye veilederen i neste nummer av BNT, som kommer 6. mars.