Mandag 27. februar klokken 07.00 åpnes Oslofjordtunnelen for tunge kjøretøy, med unntak av kjøretøy som er lengre enn 12 meter, samt transport av farlig gods. Ny skilting er da på plass, melder Staten vegvesen i en pressemelding i dag, fredag.

Vegvesenet meldte 15. januar om at forbudet for tungtrafikk i tunnelen skulle endres.
– NLF er glade for at det har tatt så kort tid fra dette ble vedtatt til det nå blir gjennomført, sier NLF forbundssleder, Per Madsen.
– Dette er et verdifullt bidrag som vil bedre trafikkflyten i Oslofjordområdet. Samtidig vil det spare mange transportbedrifter for betydelige ekstrakostnader. Dette setter vi pris på.

Natt til mandag settes nye skilter opp ved inn- og utkjøring til tunnelen, samt 22 opplysningstavler på tilstøtende veiger i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold. Vegvesenet presiserer at kjøretøyenes lengde blir kontinuerlig registrert og at det vil være hyppige kontroller for å sikre at skiltingen følges. Dersom begrensingene for tunge kjøretøy ikke blir fulgt, vil det igjen bli innført forbud mot alle kjøretøy over 7,5 tonn.