Regjeringen skal neste år legge frem en stortingsmelding om en ny Nasjonal transportplan (NTP). I den forbindelse sier Samferdselsdepartementet at de ønsker innspill og diskusjon, og at alle som vil kan bidra. Det gjøres ved å gå inn på departementets diskusjonsforum. Det er åpent for innspill fram til 29. juni.

NLF kommenterte forslaget til NTP for 2014–2023 da det ble lagt frem 29. februar i år. Det mest positive er at forslaget beskriver en satsing på å ta igjen det store etterslepet på vedlikehold av norske veier. Det fokuseres også på mer effektiv veiplanlegging, samt store bevilgninger til kollektivtransport, noe NLF er positive til. Samtidig ble NLF svært skuffet over at en manglende satsing på bygging av døgnhvileplasser. Du kan lese NLFs kommentarer i sin helhet her.

For å si din mening om forslaget til ny NTP, går du inn på Samferdselsdepartementets diskusjonsforum, her. Klikk deg inn på de forskjellige temaene, les hva forslagene inneholder og gi din tilbakemelding direkte på siden.