Dersom din transportbedrift har planer om å teste ut eller innføre ny miljøteknologi, er det muligheter for å få dekket opptil 45 % av prosjektkostnadene gjennom økonomisk støtte fra Transnova.

Transnova er Samferdselsdepartementets støtteordning for klimaeffektiv utvikling av samferdselssektoren. De tilbyr støtte til prosjekter og tiltak som bidrar til mer miljøvennlige transportformer. Deres hovedmål er å bidra til å redusere klimagassutslippene fra transportsektoren i Norge. Det tilbys forskjellige støtteprogrammer gjennom året, med forskjellige søknadsfrister. Programmet som er aktuelt nå er innenfor miljøteknologi og har søknadsfrist 15. juni.

Med miljøteknologi menes både produkter og tjenester og det tolkes vidt. Målet for miljøteknologiprogrammet er:

  • Reduksjon i bruk av fossile drivstoff og overgang til alternative drivstoff og energibærere
  • Overgang til mer bærekraftige transportformer
  • Reduksjon i transportomfang

Det er kun bedrifter (små, store eller mellomstore) som kan søke på dette programmet, og pilot- eller demonstrasjonsprosjekter blir prioritert. På Transnovas egne sider står det mer om krav til prosjekter som kan motta støtte og søknadsfrister, her. Der ligger det også et eksempel på hvordan en god søknad kan se ut.
I begynnelsen av september vil det lyses støtte til åpne program og det er også mulighet for å søke støtte til prosjekter utenom programfristene, dersom det er spesielle grunner til dette.