Onsdag gikk Statoil ut med en pressemelding der de informerte om at det kanadiske besninstasjonselskapet Couche-Tard tilbyr å kjøpe 100 prosent av aksjene i Statoil Fuel & Retail, som er drivstoff- og servicestasjonsdelen av Statoil.
I 2010 ble Statoil Fuel & Retail skilt ut fra olje- og gasselskapet Statoil og børsnotert som eget selskap. I likhet med den gang vil ikke et eventuelt salg av selskapet innebære noen endringer i de eksisterende avtalene om leveranse av drivstoff til NLFs medlemmer.
Styret i Statoil Fuel & Retail anbefaler sine aksjonærer å akseptere tilbudet, som verdsetter aksjekapitalen i Statoil Fuel & Retail til 15,9 milliarder norske kroner.
Statoil Fuel & Retail informerer om at det foreslåtte oppkjøpet innebærer at:

  • Statoil Fuel & Retail vil fortsette å bygge selskapet rundt den skandinaviske bedriftskulturen
  • selskapet vil opprettholde sitt europeiske hovedkontor i Oslo, som base for europeisk ekspansjon
  • dråpelogoen og stasjonenes farger videreføres, og avtalen om å bruke navnet Statoil videreføres med en tidshorisont på minimum åtte år
  • øvrige overgangsordninger og avtaler med Statoil ASA videreføres, inkludert drivstoffleveranser

Tilbudet vil bare utløse et salg av Statoil Fuel & Retail dersom visse vilkår er oppfylt, inkludert aksept fra relevante myndigheter og aksept fra aksjonærer med en samlet eierandel på minst 90 prosent av aksjene.