Statoil startet å sende ut nyefirmakorti mars i år, og nå skal alle NLF-medlemmer ha fått nye kort. Betingelsene er de samme som før, men designet er nytt og PIN-koden er ny. PIN-koden kan man enkelt endre tilbake til den gamle – eller til en helt ny kode, dersom man ønsker det. Dette gjøres ved å besøke en Statoil-stasjon og gå til betalingsterminalen ved en av pumpene.

To-kortenehar fått ny løsning: Kjøpskategoriene A-F, kjøpsgrenser og km-inntasting flyttes fra sjåførkortet til bilkortet. Bilkortet skal benyttes i parkeringshus. På baksiden av kortene ser man om det er sjåførkort eller bilkort. PIN-koden ligger fortsatt på sjåførkortet.Truckkortenevil også bli skiftet ut, men dette blir gjort ved kortets utløp og følger ikke det utskiftingsregimet som er lagt for firmakort.

En viktig nyhet er at man nå kan bruke kort til å betale Eurovignette-avgiften online. Eurovignette er en veiavgift på kjøretøy over 12 tonn. Denne må betales for å kunne bruke motorveiene i Belgia, Danmark, Luxemburg, Nederland og Sverige. Nå er det altså åpnet for å kunne betale denne med kort på nettet og Statoil-kortet aksepteres som betalingskort. Dette vil forenkle hverdagen for de sjåfører som ferdes i utlandet. Gå til denne nettsiden for å betale online: www.eurovignettes.eu