45 av totalt 55 kollegahjelpere var samlet på Garder kurs- og konferansesenter ved Gardermoen sist torsdag og fredag. NLFs Kollegahjelp er et nettverk av frivillige medlemmer som tilbyr hjelp og støtte til andre medlemmer dersom de er ute for en ulykke eller en annen sjokkartet opplevelse knyttet til jobben.

Torsdag kveld ble det holdt en kort orientering for nye kollegahjelpere. Fredag var det seminar med foredragsholdere, debatt og gruppearbeid.

Foredragene var ved nordsjøprest John Arne Lund og militærpsykolog Trond Ivar Hegge. De snakket om hvordan man bistår kolleger etter ulykker, psykiske symptomer ved katastrofer/ ulykker, samt gode råd man kan gi sjåfører etter alvorlige ulykker. Gruppearbeidet var diskusjonsoppgaver, som besto av eksempler på situasjoner en kollaghjelp kan bli utsatt for. Diskusjonen og gjennomgangen ga mange tanker og innspill på hvordan man kan være en best mulig kollegahjelp.
– Et vellykket seminar med gode eksterne foredragsholdere, oppsummerer Kollegahjelpens nye fagsjef, Guttorm Tysnes. Les også om seminaret i BNT nummer 3, som kommer i begynnelsen av april.

Les mer om Kollegahjelpen på nettsidene, her.