Arbeidet med krav om obligatorisk bompengebrikke trekker ut i tid, noe som skaper stor usikkerhet for både store og små aktører i en allerede utsatt bransje. Forslag til lovendring har vært på høring og ligger nå i Samferdselsdepartementet, men forslag til forskrift er fortsatt ikke sendt på høring. I tillegg vil det være tre måneders høringstid, og deretter ferdigstilling og vedtak. Dette vil i praksis bety en ytterligere utsettelse, noe NLF finner uakseptabelt.

Under Transport- og logistikkkonferansen på Gardermoen i oktober i fjor var svaret fra samferdselsminister Marit Arnstad at ordningen skulle komme på plass "Så snart som over hodet mulig!". I et brev til Riksrevisjonen, også fra oktober 2012, skriver Arnstad at forslag til forskrift vil bli sendt på offentlig høring om relativt kort tid. Nå krever NLF en mest mulig bindende fremdriftsplan, og har bedt samferdselsministeren om en klargjøring av følgende punkter:

- Hvor lenge skal lovendringsforslaget ligge til behandling i departementet?
- Hvor lenge skal forskriftsendringen ligge til behandling i departementet?
- Hvilken dato skal det igangsettes?
- Hvordan skal dette faktisk praktiseres?

Spørsmålene ble sendt i et brev til ministeren den 9. januar. Les hele brevet her. NLFs utspill til ministeren ble også presentert i Aftenpostens nettugave 10. januar. Les artikkelen her.

Les også:
Hva er relativt kort tid, statsråd?