– Rundt oss skjer det ting – myndighetene i Danmark har tatt tak, myndighetene i Finland har tatt tak og myndighetene i Sverige er på gang, mens i Norge sitter man fremdeles og vurderer enkelte problemstillinger som tas opp i forbindelse med kabotasje, sier administrerende direktør Geir A. Mo, etter å ha mottatt brev fra Samferdselsdepartementet i dag.

Brevet er et svar til NLF etter at forbundet ba om et snarlig møte mellom samferdselsministeren og næringen, for å diskutere kabotasjeproblematikken og nødvendige tiltak.

Departementet forsikrer om at de har merket seg synspunktene. De skriver videre at de er i gang med å vurdere nærmere enkelte av problemstillingene som tas opp i brevet, samt innspillene som er kommet i forbindelse med departementets høring om eventuelle endringer i EUs kabotasjeregelverk. Samferdselsdepartementet vil komme tilbake til saken på et senere tidspunkt, med forslag til et eventuelt møte.
– Det er flott at de merker seg våre synspunkter, men nå krever vi faktisk handling! Vi forventer at de vurderingene de sier de skal gjøre blir gjort raskt, og at næringen blir innkalt til et møte rett etter ferien, slik at vi kan få satt i gang med den jobben som må gjøres, avslutter Mo.

Les svaret fra Samferdselsdepartementet her.

NLFs brev ble sendt i forbindelse med forbundsstyret sin uttalelse, der de krever at norske myndigheter må ta ansvar i kabotasjesaken.

Les også:
Norsk regjering kan ikke gjemme seg bak EU