"På bakgrunn av innspillene i saken, ønsker statsråden å invitere til felles møte med de aktuelle organisasjonene. Møtet vil ha hovedfokus på den siste utviklingen av kabotasje knyttet til godstransport." skriver Samferdselsdepartementet til NLF.

Ti dager etter at departementet ga beskjed om at de skulle komme tilbake til kabotasje og NLFs anmodning om et møte på et senere tidspunkt, kom det altså en invitasjon til NLF, samt Transportarbeiderforbundet og NHO Logistikk og Transport.

I tillegg til kabotasje knyttet til godstransport, ønsker statsråd Marit Arnstad å snakke om felles problemstillinger for både gods- og persontransport. Hun har derfor invitert NHO Transport og Yrkestrafikkforbundet også, samt Vegdirektoratet som kontrollinstans. Møtet vil finne sted førstkommende tirsdag, i departementets lokaler.

NLF er glade for at Samferdselsdepartementet nå åpner for dialog med landtransportnæringen, og vil benytte anledningen til å legge frem tallene fra NLFs telleaksjon, i tillegg til å gjenta behovet for en innstramming av regelverket og økt kontroll.

Les invitasjonen til møtet her.