Denne uka ble Sørum Transport AS utsatt for dieseltyveri, i tillegg forsynte tyvene seg grovt med bilutstyr og annet. Det har vært en flust med dieseltyverier i Gudbrandsdalen den siste uka. Politiet sier de er sikre på at det er organisert. Vel ja,og så? Hva gjøres med det?

Natt til i går ble tre rumenske menn tatt på fersken i Sarpsborg i det de stjal diesel fra Sirkustomta midt i Sarpsborg sentrum. To ble pågrepet, den tredje slapp unna. Imidlertid har i hvert fall politiet allerede startet arbeidet med å få dem utvist. Det syns NLF er bra. I Trøndelag har det vært flere dieseltyverier de siste dagene. Som operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier til Trønderbladet: – Det er høysesong for dieseltyverier året rundt!

Over hele landet meldes det daglig om tyveri av diesel fra tunge kjøretøy, anleggsmaskiner, faste installasjoner og andre steder. Og det er ingen tvil om at overvekten av de som står bak tyveriene, er personer ikke bosatt i Norge.
– Dette er en veldig beklagelig situasjon for alle og det kan ikke fortsette. NLF krever at myndighetene straks tar tak i problemet. De må slutte å snu ryggen til og påstå at det er lite å gjøre med det, som representanten for politiet sa på NRK Østlandssendingen i går. Det er mange tiltak som raskt kan igangsettes. Imidlertid må ansvarlige myndigheter tørre å starte med hovedproblemet. Det er at useriøse utenlandske transportører får operere nesten fritt i Norge, fordi kontrollsystemene er så dårlige, sier en oppgitt Geir A. Mo.