I dag skriver dinepenger.no om et begravelsesbyrå i Trondheim som har gått fra en rabattordning på 50 prosent på alle bompasseringer, til en ordning med forskjell i rabattsatsene for passeringer i Trondheimsområdet. Endringene kom da Bomringen i Trondheim ble avsluttet og Miljøpakken, med egne rabattsatser, tok over 8 av anleggene i området.

Både de 8 bompengeanleggene som inngår i Miljøpakken, samt 7 andre anlegg i Trondheim-området, driftes av Trøndelag bompengeselskag, og de sender ut en samlet faktura på alle passeringer. Likevel er det forskjellige rabattsatser, noe som gjør det uoversiktlig. For begravelsesbyråets del, ble det ytterligere forvirring av at deres avtale om 50 prosent rabatt fortsatt står oppgitt på fakturaen, men at det ikke er spesifisert at dette ikke lenger gjelder for alle anlegg.

NLF har siden 2006 bedt om ett bompengeselskap, med like satser for alle. Dette har blitt gjentatt ved flere anledninger, sist i høringssvar til Statens vegvesen i februar i år. "Vi ser ingen gode argumenter for at Norge må ha flere enn ett bompengeselskap til å administrere bompengeordningen" står det i NLFs høringssvar. Hovedbudskapet er ett bompengeselskap – ett kundesenter – ett takstsystem for hele Norge, der rabattvilkårene er like.