I dag reiser 40 elever og lærere på fabrikkbesøk til Scania i Södertälje – en tur som er arrangert og initiert av Transportmagasinet i samarbeid med Samarbeidsforum for Opplæringskontorer med Transport- og logistikkfag i Norge (SOTIN). På Tungt.no skriver magasinet om satsingen, som skal være et fristende avbrekk i teoriundervisningen til elevene på VG2 Transport- og logistikk. Fordi frafallet i transportfagene på videregående skole er nokså stort er tanket at prosjektet, som har fått navnet "På veg inn", skal gjøre utdannelsen mer attraktiv gjennom å tilby fabrikkbesøk.

– Dette er et godt initiativ fra Transportmagasinet og SOTIN. Rekruttering til bransjen er viktig, og alt som kan være med på å gjøre det mer spennende å stå hele utdanningsløpet ut er velkomne tiltak, sier Kjell Olafsrud, markedsdirektør i NLF.

NLF jobber selv med rekruttering, blant annet gjennom besøk på videregående skoler. I dag, 22. mai, er administrerende direktør Geir A. Mo på skolebesøk i Larvik og presenterer NLF og arbeidet til forbundet for transportelever ved Thor Heyerdahl videregående.
– NLF blir gjerne med i arbeidet med "På veg inn" fremover dersom det er ønskelig. Bransjen kan være tjent med å stå sammen for å øke interessen om transportfaget, avslutter Kjell Olafsrud.