Den siste tiden har Statens vegvesen i region vest nesten daglig stoppet yrkessjåfører som ikke har tatt obligatorisk etterutdanningskurs innen fristen, skriver NRK Sogn og Fjordane. Resultatet er politianmeldelse. En streng straff, samtidig som en lang ventetid for å få plass på kurs, kan føre til flere måneder med inntekstap.

Adm.direktør Geir A. Mo er intervjuet av NRK og sier i artikkelen at mange av NLFs medlemmer er forvirret, blant annet fordi de opplever informasjonen på Statens vegvesens egne nettsider som feilaktig og vanskelig tilgjengelig.
– Jeg mener en må vise litt fleksibilitet i oppstartsfasen som vi er i nå, sier Mo.

Noe av forvirringen rundt etterutdanningskurset kommer av at det er den utløpsdatoen man hadde på førerkortet den 10.09.2008 på buss og den 10.09.2009 på lastebil som bestemmer når man skal på kurs. Har man fornyet eller utvidet førerkortet i ettertid vil utløpsdatoen endre seg og da blir datoen bak på førerkortet feil i forhold Statens vegvesens hjul, som skal vise når tiden er inne for etterutdanning, skriver tungt.no.

Dersom du er i tvil: Ring Statens vegvesen på 02030 og få svar på når akkurat du må ta etterutdanningskurs!

Les også:
Nyttige spørsmål og svar om etterutdanningen, fra NLFs informasjonsdag 8. november: Etterutdanningskurset for yrkessjåfører.