Forbikjøringene ble foretatt på en uoversiktlig strekning på E6 ved Rosten i Oppland, filmet av yrkessjåfør Vidar Fransplass og lagt ut på YouTube. Der har filmen i skrivende stund mer enn 25 000 treff, og reaksjonene har vært sterke og mange. Fransplass sier til tungt.no at da de tre lastebilene kjørte forbi to andre lastebiler og én personbil i 80-sonen, lå samtlige forbikjørte kjøretøy i 80-85 km/t.
Sjåførene kjørte for Skandeka og får nå sparken, opplyser selskapets ledelse til NRK. Skandeka har hatt oppdrag i Norge i seks år. De hevder denne kjøringen ikke er vanlig praksis og har videre tenkt å bruke videoen til skrekk og advarsel for sine øvrige sjåfører.
NLF har lenge fremmet krav om strengere kontroll og oppfølging av utenlandske vogntog på norske veier, noe adm. direktør Geir A. Mo understreker til NRK i dag.
– Dessverre tror jeg ikke det er tilfeldig at det er et østeuropeisk selskap som står bak. Videoen viser tydelig at disse sjåførene har fått for dårlig opplæring, og de er en fare for seg selv og andre. Norske oppdragsgivere har også et ansvar og de bør sette seg bedre inn i hvordan transportselskapene opererer langs norske veier, uttaler Mo til NRK.

Les hele artikkelen her.