En Girtekasjåfør er tatt med blankslitte dekk, og selskapets skandinaviske ledelse legger seg flat.Politiet i Førde fikk i helga tips fra publikum om at en semitrailer tilhørende det litauiske selskapet Girteka kjørte rundt med blankslitte dekk. På mandag ble semitraileren stoppet på isbelagte E39 – med helt nedslitte hjul. Føreren fikk et forelegg på 750,- per dekk samt kjøreforbud inntil nye dekk var ordnet. Politiet syns det var leit å registrere at føreren ikke så noe galt i å kjøre med slike dekk på den isbelagte veien, for føreren ville helst kjøre videre.

Nå legger imidlertid Girteka seg helt flat. Ifølge NRK Sogn og Fjordane legger imidlertid lederen for den skandinaviske avdelingen seg langflat og beklager det som skjedde. Til NRK sier Kęstutis Čižikas:

– Vi må innrømme at vi ikkje klarte kontrollere at det var slitne dekk på denne traileren. Vi ser på det som heilt rettferdig at vi no må betale bot og bytte dekka. Tryggleik er viktig for oss. Når slikt skjer råkar det mange, sier han.
Ifølge ham bruker selskapet utelukkende nye biler og erfarne sjåfører som er godt drillet på trygg kjøring.

I en kommentar til saken sier NLFs adm. direktør Geir A. Mo:
– NLF registrerer Girtekas ydmykhet, det ser vi på som et positivt tegn. Vi håper også at denne saken kan bidra til at både Girteka og andre selskaper blir ytterligere oppmerksomme på det ansvaret de har for trafikksikkerheten.