Under Senterpartiets landsmøte i helga uttalte samferdselsminister Marit Arnstad at nye bestemmelser skal gjelde for lengde og vekt på tømmervogntog. Tillatt totallengde blir nå 24 meter og tillatt tilhengervekt blir 32 tonn. Endringene skal iverksettes umiddelbart, og gjelder på hele riksveinettet, skriver aftenposten.no
Samferdselsdepartementet bekreftet mandag ettermiddag overfor NLF at dette stemmer. Vegdirektoratet skal fastsette forskriftsendringen umiddelbart, og endringene kan tre i kraft straks på de riksveiene som i henhold til veilistene er godkjent for slik lengde og vekt. I tillegg skal Vegdirektoratet anmode fylkeskommunene om å vurdere sine egne veier, i forbindelse med endringen. Med det har tømmertransportørene blitt bønnhørt i en viktig sak for å kunne drive mer kostnadseffektivt. Å øke totallengden for tømmervogntog fra 22 til 24 meter gir ingen økt belastning på veien. Tvert om så vil en økning av tilhengervekten til 32 tonn virke avlastende på bilens høye akseltrykk.

Dette er endringer som NLF foreslo i et brev til Vegdirektoratet for snart fem år siden, les brevet her.

Forskriftsendringen forventes å være på plass om få dager. NLF vil informere om når og hvor det blir tillatt å kjøre med 24 meter totallengde, når Vegdirektoratet har fastsatt de endelige endringene.