Nominasjonsrunden er i gang for årets ærespris fra IRU – Diploma of Honour 2013. Prisen går til yrkessjåfører – det kan også være enbilseiere – som har lang fartstid og lite skader.
Da NLF-administrasjonen oppfordret medlemsbedriftene om å melde inn kandidater til IRUs ærespris for 2012 i fjor høst, så ledelsen i Ørland Transport AS en god anledning til å hedre noen av sine ansatte.
– Dette er for bedriften en pris som «henger høyt» og som med sine krav til sjåførene ikke er lett å få, slik vi ser det. Vi gikk gjennom våre ansatte og kom frem til to kandidater som holdt kriteriene og som vi ønsket å fremheve. Både med deres faglige og personlige væremåter er de gode ambassadører for bedriften, fortalte personalsjef i Ørland Transport, Rita Wange Røyneberg i forbindelse med fjorårets nominasjon. Ørland nominerte sjåførene Geir Allan Lian og Torbjørn Øglend, som begge fikk overrakt æresprisen for 2012.

Sjåfører som nomineres må oppfylle følgende kriterier:

  • sammenhengende yrkesaktiv i minst 20 år
  • har jobbet i samme firma i de fem siste årene, minst
  • har kjørt kjørt minst én million kilometer som yrkessjåfør i nasjonal eller internasjonal transport
  • har ikke hatt skyld i alvorlige trafikkulykker de siste 20 årene
  • har ikke blitt dømt for alvorlige brudd på trafikk-, toll- eller administrative regler gjennom de siste fem årene

Transportbedriften må være tilknyttet en organisasjon som er medlem av IRU, noe NLF er. Medlemmer av NLF kan registrere kandidater ved å logge inn på lukket medlemsområde og følge lenken som fører direkte til IRUs nettsider. Lenken finner du under menyen "Generelt" etter du har logget inn.
Dette er ingen konkurranse, men en god anledning til å hedre en dyktig sjåfør! Lastebileiere som kjører selv kan også være kandidater. En sjåfør kan kun tildeles utmerkelsen én gang. Frist for påmelding er 31. august.