De blå-blå ministerne ble offisielt bekreftet i dag, etter at Erna Solbergs regjering ble utnevnt i ekstraordinært statsråd på Slottet. Ketil Solvik-Olsen, FrPs 2. nestleder, blir historiens første samferdselsminister fra FrP.

– Det blir spennende å følge Solvik-Olsen i arbeidet fremover. Vi vil selvfølgelig ta kontakt så fort det lar seg gjøre for å be om et møte der NLF kan presentere seg og sine saker, sier adm. direktør Geir A. Mo.

I forrige uke la den nye regjeringen frem sin politiske plattform og NLF slo fast at den inneholdt positive takter i forbindelse med samferdsel.
– Vi savnet da en mer helhetlig og overordnet transportpolitikk. Det er viktig å se utfordringene i sammenheng med hverandre, dersom man skal finne gode løsninger. Den nye ansvarsfordelingen som også ble vedtatt i statsråd i dag viser at dette til en viss grad er hensyntatt i den nye regjeringens ansvarsområder. Vi kommer imidlertid til å fortsette å argumentere for dette også til den nye regjeringen og samferdselsministeren, understreker Mo.

– NLF har høye forventinger til hvordan Solvik-Olsen nå vil følge opp både veiutbygging og kabotasjeproblematikken, sier Geir A. Mo, som også peker på det enorme vedlikeholdsetterslepet på riks- og fylkesveier som viktige områder å gripe fatt i for den nye ministeren.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud og politisk rådgiver Jon Georg Dale, begge fra FrP, samt John-Ragnar Aarset fra Høyre, blir statssekretærer for Solvik-Olsen. – Dette er svært dyktige personer som nyter stor faglig respekt. NLF ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid også med de nye statssekretærene, avslutter Geir A. Mo.

  • Solvik-Olsen har fra høsten 2011 vært FrPs finanspolitiske talsmann.
  • I mai i år ble han valgt til partiets 2. nestleder.
  • Han er utdannet innen sosialøkonomi og statsvitenskap.
  • Han har sittet på Stortinget siden 2005, i energi- og miljøkomiteen og finanskomiteen.

Marit Arnstad, som i dag har gått av som samferdselsminister, nå blir leder i næringskomiteen i Stortinget, i følge Aftenposten.


Klikk her for fullstendig oversikt over de nye statsrådene på regjeringen.no

Ny+regjering.jpg

Erna Solberg og Siv Jensen presenterte statsrådene i den blå-blå regjeringen foran Slottet i dag, onsdag 16. oktober.
Foto: Erlend Aas/NTB scanpix/SMK