– Sjåføren kunne faktisk litt, og var enig i at dette ikke var slik det skulle være. Men om han hadde sagt nei til oppdraget, hadde han ikke hatt noen jobb å komme tilbake til og det står 18 mann i kø til å overta, forklarer inspektør Kenneth Holm Vestby i Statens vegvesen.

Tirsdag kontrollerte utekontrollen 14 kjøretøy på Krossmoen kontrollstasjon i Eigersund. En av lastebilene som ble stoppet, viste seg å være et grovt tilfelle av manglende lastsikring: 26 tonn stålbjelker, som ikke var "stemplet" inntil framveggen, og som kun var kun sikret med fiberstropper.

fiberstropper+foto+svv.JPG

Sjåføren kjørte 26 tonn ståbjelker, sikret med ti fiberstropper.
Foto: Statens vegvesen

Den estiske sjåføren er anmeldt og vil få et gebyr som tilsvarer to månedslønner for ham. Lastebilen ble stående på kontrollstasjonen til det ble kjøpt inn kjettinger som kunne sikre lasten på forsvarlig vis. Statens vegvesen ser mer og mer av denne type transport der utenlandske sjåfører kommer med feil utstyr og lite kunnskap om hva de skal laste.
– Det hviler mye ansvar på de som laster og kjøper transporten også. Og på norske transportører som leier inn billig arbeidskraft, understreker Kenneth Holm Vestby.

Les også:
– Vareeier kan ikke snu seg bort